Audiovizuální mág Max Cooper přiveze na Flédu unikátní 3D/AV show

Britský producent a tvůrce inteligentní taneční hudby Max Cooper představí 16. května svůj nejnovější projekt Seme (2024) se speciální 3D/AV show. Na Flédě jako headliner naposledy vystoupil v rámci klubové noci Echoes v roce 2017.

Nejnovější deska Seme (2024) zachycuje esenci italské historie, hudby, umění, vědy a filozofie. Projekt a samotné téma vzniklo na objednávku Salzburg Easter festivalu, kde ji Cooper také vůbec poprvé uvedl po boku francouzské sopranistky Sarah Aristidou a belgického cellisty a skladatele Nielse Orense. Show režíroval Sir Antonio Pappano a vizuální zpracování si na starost vzalo renomované studio Architecture Social Club.

Cooperova tvorba je intenzivním audiovizuálním zážitkem, jelikož běžně propojuje hudbu s výtvarným uměním, kde je patrný i jeho zájem o vědu. Se svou speciální AV show navštívil v roce 2021 athénskou Akropoli, kde vystoupil vůbec jako první techno umělec. Prostředí, ve kterém Cooper hraje, využívá do posledního detailu a jeho vystoupení jsou vždy vytvořena na míru danému prostoru. „Mám rád projektory a miluju architekturu, takže je rád kombinuju a nechávám obrazy pohybovat se po povrchu, interagovat s prostorem a používat ho jako plátno,” zmiňuje Cooper pro magazín Clash.

Na scéně vystupuje Max Cooper už od roku 2007. Resident Advisor jej zařadil mezi TOP 20 live acts dvakrát, a to v letech 2011 a 2012. Debutovou desku Human vydal v roce 2014, už předtím se ale do povědomí dostal díky desítkám úspěšných EPs. V roce 2016 založil vlastní label Mesh, který propojuje hudbu, umění a vědu. Cooperův doktorát ve výpočetní biologii je patrný na desce Emergence (2016), která vypráví příběh vesmíru a o tom jak vzniká život.