Přijďte navštívit Galerii duševního zdraví Billy Barman

Indie rocková kapela Billy Barman patří k nejvýraznějším jménům na alternativní slovenské scéně. Nyní vyráží na turné k nové desce Galéria duševného zdravia, kterou představí 10. dubna na Flédě. Jako speciální host vystoupí The Curly Simon s kapelou.

Pátá studiová deska Galéria duševného zdravia (2024) vychází 26. března pod labelem Slnko records, na kterém působí třeba také Katarzia a Jana Kirschner. Nahrávka je plná svěžích popových melodií, akustických balad ale i tanečnějšího klubového zvuku. „Deska je pozvaním do nášho vnútorného sveta, v ktorom sme sa za uplynulé roky začali vŕtať viac a viac. Album prináša celú škálu pocitov a emócií. Rovnakú ambíciu má aj náš nový koncertný program,” přibližuje kapela.

Bratislavská formace, založená Jurajom Podmanickým a Jožom Vrábelom v roce 2008, zaujala publikum už svým debutovým albem Noční jazdci (2010). Odnesla si za něj cenu Radio_Head Awards Rádia_FM, kterou poté ještě několikrát úspěšně obhájila v různých kategoriích včetně koncertní kapely roku, singlu roku a alb roku za desky Dýchajúce obrazy (2016) a Zlatý vek (2020). Na Flédě Billy Barman naposledy vystoupili v roce 2018 společně s folklorním souborem SĽUK a rok dříve v rámci společného turné s Katarzií.

PŘEDPRODEJ/ Presale: 420 Kč (plus poplatky sítě):
► GoOut.cz: https://goout.net/cs/listky/billy-barman/rptw/
► smsticket.cz: https://www.smsticket.cz/.../43635-billy-barman-fleda-brno