Velkolepý návrat Moimir Papalescu & The Nihilists s novou deskou

Kultovní trio Moimir Papalescu & The Nihilists se definitivně vrací na hudební scénu. Po loňském úspěšném návratu na klubová pódia pokřtí 6. dubna na Flédě novou desku Mystery Women in the Acid Pools.

V roce 2007 Moimir Papalescu & The Nihilists odehráli na dlouhou dobu poslední koncert v rumunské Bukurešti. Návrat kapely předznamenala v roce 2022 trojice singlů, o rok později pak několik festivalových vystoupení a zcela vyprodaná show v pražském Futuru. Dlouho očekávaná třetí deska Mystery Women in the Acid Pools vyjde po osmnácti letech od poslední nahrávky. Nihilisti byli vždy postavení na kontrastu odlišných osobností zakládajících členů. Zajímalo nás, co se stane, když do toho půjdeme znovu, když tímhle chemickým koktejlem znovu zamícháme. (...) Nebudeme vám mazat med kolem pusy. Naše album není přívětivé i když je místy sladké a rozhodně si zatančíte,” přibližují. Album vychází 8. března a jeho vznik mohou fanoušci podpořit finančně na platformě Hithit.

Kapela funguje od roku 2003 v sestavě Moimir Papalescu, le Petite Sonja a Hank J. Manchini. Ve své tvorbě kombinují elektronickou hudbu s žánry jako post-punk, new wave, psychedelie a disco. Hned debutová deska Analogue Voodoo (2004) byla oceněna cenou Anděl a stejně úspěšná byla i druhá nahrávka Lewis Neptune (2006). Během koncertní odmlky kapely se jednotliví členové věnovali vlastním projektům. Spolu s Geraldem Caselem, členem americké new wave skupiny Devo, založil Moimir projekt Die alten Maschinen. Sonja a Hank se věnovali vlastní kapele Kill the Dandies!, která získala cenu filmové akademie Český lev za soundtrack ke snímku Okupace.

PŘEDPRODEJ/ Presale: 390 Kč (včetně poplatků sítě)