Groove metalová bouře Ektomorf dorazí na Flédu

Jedna z nejdivočejších kapel na metalové scéně Ektomorf zavítá 30. března na Flédu. Maďarská čtveřice vyráží na své prozatím nejrozsáhlejší evropské turné k poslední desce Vivid Black (2023). Na kontě mají skoro dvacítku alb a koncerty po celém světě včetně prestižních festivalů jako Wacken Open Air, With Full Force, Sziget nebo 70000 TONS OF METAL.

Tři dekády na hudební scéně Ektomorf oslavili s deskou Vivid Black (2023), která je jedním z nejtemnějších počinů kapely. „V písních není nic krásného nebo pozitivního, album je o bolesti, nenávisti, hněvu a zklamání z nevděčných lidí, které jsem musel poznat,” přibližuje frontman Zoltán Farkas. Nahrávka je syrovou výpovědí o boji s depresí, izolací a ztrátami, které Farkase zasáhly během pandemie koronaviru. Hudebně se kapela vrací ke svým kořenům, nu metalu, grunge devadesátých let a přidává prvky moderního metalového zvuku.

Zoltán Farkas, jakožto jediný stále hrající člen původního složení, založil Ektomorf v roce 1994. Významným milníkem se stala eponymní deska Ektomorf (1998), která poprvé přinesla mezinárodní uznání. Úspěch následně potvrdila nahrávka Destroy (2004), na které se poprvé podílel nyní už dvorní producent kapely Tue Madsen. Po přechodu na label AFM Records vyšly například alba What Doesn’t Kill Me (2009), Redemption (2010) a Black Flag (2012). Novou thrash metalovou éru pod hlavičkou vydavatelství Napalm Records otevřela deska Reborn (2021), která čerpá inspiraci z hudebních velikánů jako Metallica, Slayer, Anthrax a Megadeth.

PŘEDPRODEJ/ Presale: 590 Kč 
► https://bunkr-club.cz/etn/test-ektomorf-vivid-black-over-europe-2024/