Jarní sezóna 2024

Čekáme slovenské punkáče Berlin Manson a FVCK KVLTa s Dušanem Vlkem, audiovizuálního mága Maxe Coopera, romantické indie duo Seafret nebo elektropopové Midi Lidi. Headlinerem sezóny bude DJ Fresh v rámci návratu klubové noci Break4Beats. Více informací v článku.

Prvním koncertem nového roku bude 19. ledna hvězda současné drum and bass scény, britská dýdžejka Koven. Pro fanoušky metalu chystáme několik akcí. Po dvou letech se 13. února na Flédu vrací grindcoroví Napalm Death. V rámci tour k albu Existence is Futile se 25. února představí gotičtí Cradle of Filth se speciálním hosty. Brněnská kapela INSANIA uvede 2. března nejen nejnovější desku Grrrotesky, za kterou letos získala cenu Anděl. Metalový program uzavře 30. března groove metalová formace Ektomorf slavící 30 let na scéně.

Jarní sezóna dále představí třeba 15. února kultovní slovenskou kapelu Polemic hrající ska a reggae. S novou tvorbou přijedou 29. února MYDY, kteří se letos ucházejí o možnost reprezentovat Českou republiku v soutěži Eurovize. Tradiční vítání jara s Mňágou a Žďorp nebude chybět 14. března. Po letošním úspěšném comebacku na klubová pódia vystoupí 6. dubna legendární trio Moimir Papalescu & The Nihilists. Dále nás čekají 25. dubna elektropopoví Midi Lidi a 11. dubna UDG spolu se speciálním hostem Pekařem.

Poprvé na Flédu dorazí 17. dubna kapela Vesna. Letošní reprezentantky České republiky na Eurovizi, kde se umístily v TOP 10, zaujaly hitem My Sister’s Crown kombinující pop a folklorní prvky. Premiéru na Flédě odehraje 12. května rumunské balkan brass uskupení Fanfare Ciocărlia. Dvanáctičlenná energická kapela za více než dvacet let existence procestovala celý svět a současně patří ke špičce world music scény. Nový termín máme na již přesunutý koncert britských písničkářů Seafret, jejich jemné melancholie se dočkáme 23. dubna.

Další koncerty budeme postupně oznamovat.